Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2013 | 8756 vizualizari

 

Niste sarmalute mai light care pica foarte bine...nu sunt asa grele la stomac ca cele de porc,sa le incercati

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500g carne tocata de curcan
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1 cana mica de orez
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare/piper alb/ghimbir/cimbru/boia dulce
  • frunze de busuioc
  • frunze de dafin
  • 100 ml vin rosu
  • 3-4 linguri de pasta de rosii
  • 3-4 felii de mushi azuga sau kaizer
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman:

Se scoate cotorul de la varza murata si se scot cu grija foiile,se pun intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore sau peste noapte.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit impreuna cu orezul,sare,piper si cimbru si uleiul de masline.Se lasa cateva minute sa se inmioaie putin ceapa si se pune intr-un castron peste care adaugam si carnea tocata de curcan si de pui.Se amesteca totul bine ,se adauga condimentele si se incepe rularea sarmalelor.

Luam o frunza de varza punem din compozitia de carne,le rulam iar capetele le impingem in jos.

Intr-un vas roman punem putin ulei si tocam putina varza si punem pe fundul vasului.Asezam sarmalele facute una cate una.

Printre ele punem fasii de muschi azuga,frunze de dafin si frunze de busuioc si varza tocata marunt.

Le stropim cu vin,iar deasupra punem pasta de rosii.

Se pun la cuptor pentru 2 ore(se mai verifica intre timp,daca mai scade zeama se adauga putina apa).

Se scot din cuptor cand sunt gata si se servesc calde sau reci.

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana si mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Bya Ralu 1

01.08.2013, 23:07

Xandrinne 1

21.12.2015, 08:22

Panacris 1

19.12.2018, 14:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza dulce in vas de lut